Blog Yazılarımız
Çocuklara Sorumluluk Bilinci Nasıl Kazandırılır?
Ergenlik dönemiyle başlayan süreçte en sık karşılaşılan sorunlardan belki de en önemlisi gençlerin o ana kadar hiç yaşamadığı yoğunlukta öfke, kaygı, huzursuzluk, tahammülsüzlük, isyankarlık gibi duyguları hissetmeleri ve...
- 26.03.2024
- Gülşah AKÇAY CİVRİZ
Sağlıklı Sınırlarla Sağlıklı Birey Olmaya Doğru, Gülşah AKÇAY CİVRİZ
Sınır en genel anlamda, kişinin bir birey olarak sağlıklı bir yaşam sürmek için ihtiyaçlarını karşılayan çizgileridir. Kişisel sınırlar, bireyin kendisi, ‘öteki’ ve dünya ile ilişkisini düzenleyen zeminidir.
- 26.03.2024
- İnsana Değer Psikoloji
OKB’yle Mücadele için Öneriler
Eğer obsesif kompulsif bozukluktan (OKB) muzdaripseniz ilk yapılacaklardan birisi, OKB hakkında kendinizi eğitmektir. OKB’yle mücadele ederken kişinin, OKB’nin ne olduğunu, nasıl ortaya çıktığını, nasıl sürdüğünü bilmesi çok önemlidir.
- 26.03.2024
- İnsana Değer Psikoloji
İyi Bir Uyku İçin Neler Yapılmalı?
Vücudumuz için bir yenilenme ve onarım süreci olan uyku, bağışıklık sistemimiz için de çok önemlidir. Uykusuzluk ile vücudumuzu savunan hücrelerin azaldığını, virüs kaynaklı hastalıklara direncin düştüğünü, yaraların daha geç iyileştiğini görüyoruz
- 26.03.2024
- İnsana Değer Psikoloji
Vaginismus Nedir?
Vaginismus Nedir?
- 26.03.2024
- 26.03.2024
Siz Hatalarınız Değilsiniz!
- 26.03.2024
Anneler de yorulur. Anneler de bıkar.
Birçok kadın için konuşması şöyle dursun düşünmesi bile vicdan azabı olan bir gerçek var: “çocuksuz günlere özlem”. Bir bebek, rahmine düştükten sonra hiçbir şey o kadın için eskisi gibi olmuyor. Bir canın sorumluluğu omuzlarına yükleniveriyor.
- 20.02.2024
- Psk. Fatma Zehra Keskin
Çocuğumda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) var mı?
Çocuklarda normal gelişim döneminde aşırı hareketlilik ve dikkat eksikliği belirtileri görülebilir. Ancak, birçok aile çocuğunda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olduğuna yönelik kaygı yaşamaktadır.
- 19.02.2024
- Uzm.Klnk.Psk. Sibel ARSLAN
Yoksa Siz de mi Süperkadın Sendromuna Yakalandınız?
Süperkadın Sendromu 70li yıllarda bir sosyolog yazarın tanımlanmasıyla sosyal bilimcilerin gündemine giriyor ve öyle benimseniyor ki Psikolojik bir bozukluğu ifade etmek üzere kullanılmaya başlanıyor.
- 20.02.2024
- Uzm.Klnk.Psk. Gülşah AKÇAY CİVRİZ